Tunnistautuminen

Sähköinen tunnistautuminen on edellytys monissa sähköisen asioinnin muodoissa. Mutta ei hätää, se on helppoa! Tukea ja ohjeita saat monelta taholta.

 

Tietoa tunnistautumisesta – Suomi.fi

Valtionhallinnon Suomi.fi -sivustolta löydät tärkeää tietoa eri tavoista tunnistautua sähköisesti  ja sähköisistä allekirjoituksista. Pääset ohjesivuille tästä: Suomi.fi – tunnistautuminen

 

Verkkopankkitunnistautuminen

Osaan asiointipalveluista on mahdollista tunnistautua pankkisi myöntämillä verkkopankkitunnuksilla. Pankkitunnukset saat tekemällä sopimuksen oman pankkisi kanssa.

Kun siirryt tunnistautumiseen, saat eteesi listan valittavissa olevista pankeista. Valitse pankki, jonka verkkoasioinnin tunnukset sinulla on. Seuraa pankin verkkopalvelun antamia ohjeita tunnistautumisessa. Jos et muista pankkitunnuksiasi tai tarvitset muuta apua tunnistuksessa, ota yhteyttä pankkiisi.

Suomi.fi -sivustolla on luotettavaa tietoa verkkopankkitunnistautumisesta. Pääset ohjeisiin tästä: Suomi.fi

 

Mobiilivarmenteella tunnistautuminen

Osaan asiointipalveluista voit kirjautua mobiilivarmenteella.Mobiilivarmenne on uusi tapa kirjautua verkkoasiointiin. Kun sinulla on puhelimessa mobiilitunnistautumiseen sopiva SIM-kortti, voit jatkossa kirjautua asiointiin puhelinnumerolla ja koodilla. Tällöin et tarvitse verkkopankkitunnuksia.

Kelan sivuilta löydät hyvät ohjeet siihen, miten mobiilivarmenteen saa käyttöönsä ja miten sitä käytetään. Pääset tästä Kelan ohjeisiin: Mobiilivarmenne ohjeet