Pankit

Verkkopankkitunnukset ovat tärkeä osa sähköistä asiointia. Toisaalta voit säästää huomattavasti palvelumaksuissa ja matkakustannuksissa asioimalla pankeissa sähköisesti. Tästä osiosta löydät tietoa eri pankkien sähköisistä palveluista ja verkkopankkitunnuksien hankkimisesta.

 

Koitin-Pertunmaan Osuuspankki

Pääset pankin sivuille tästä: Pankin nettisivut

 

Nordea

Verkkopankkitunnusten hankkiminen ja käyttö. Löydät ohjeita tästä: Verkkopankkiohjeet

Pankkitunnukset muodostuvat käyttäjätunnuksesta sekä pysyvästä salasanasta, tunnuslukukortista ja tunnuslukusovelluksesta. Sopimus avataan konttorissa ja pankkitunnukset ovat heti käytössäsi.

  • Käyttäjätunnuksen saat tehdessäsi verkkopankkisopimuksen. Käyttäjätunnus pysyy samana koko sopimusajan. Tarvitset käyttäjätunnusta aina riippumatta siitä, käytätkö pysyvää salasanaa, tunnuslukukorttia tai tunnuslukusovellusta.
  • Tunnuslukusovellus on mobiililaitteeseen ladattava sovellus, jolla tunnistaudut ja vahvistat laskuja tai muita toimeksiantoja. Antaessasi henkilökohtaisen PIN-koodisi tunnuslukusovellukseen, se laskee sinulle vaihtuvia tapahtumakohtaisia tunnuslukuja. Mikäli mobiililaitteessa on datayhteys, lähettää sovellus tunnusluvun Nordeaan suojatussa verkossa sinun puolestasi. Ilman datayhteyttä sovellus näyttää tunnusluvun mobiililaitteen ruudulla, josta kopioit sen itse käyttämääsi palveluun.
  • Pysyvällä salasanalla pääset katsomaan tiliesi ja luottokorttiesi saldot ja tilitapahtumat, mutta tapahtumien vahvistamiseen tarvitset tunnuslukukortin tai tunnuslukusovelluksen.
  • Tunnuslukukortti sisältää 80 vaihtuvaa tunnuslukua. Käytä tunnusluvut korttiin merkityssä järjestyksessä. Saat pankilta automaattisesti uuden tunnuslukukortin, kun olet käyttänyt 60 tunnuslukua (sijoitusasiakkailla 50 tunnuslukua).  Vaihtuvien tunnuslukujen lisäksi kortissa on toistuvasti käytettäviä vahvistustunnuksia laskujen ja muiden toimeksiantojen vahvistukseen.  Ne löytyvät kirjaimin merkittyinä tunnuslukukortin alaosasta.